De Vrijzinnige Lezing 2019: 15 maart

flyer dvl 2019 hobsonOp vrijdag 15 maart 2019 verzorgt de vooraanstaande Britse theoloog Theo Hobson De Vrijzinnige Lezing, om 20.00 uur in de Geertekerk in Utrecht.

Zijn lezing draagt de titel:

Kan liberaal christendom gereanimeerd worden?
(voertaal: Engels)

In deze lezing zal Theo Hobson een overzicht geven over zijn carrière. Hij bespreekt de religieuze invloeden die hij onderging, zijn overgang van academische theologie naar journalistiek, zijn moeizame verhouding tot de Kerk van Engeland en zijn recente werk als kunstenaar. Hij zal de drie kernaspecten van zijn denken – geloof, theopolitiek en ritueel – toelichten. Die aspecten zijn alle drie verbonden met zijn herziening van ‘liberaal christendom’, een traditie die feitelijk ten onderging aan het eind van de twintigste eeuw en een wederopbouw nodig heeft. Religieuze kunst kan een liberale christelijke cultuur reanimeren en in deze lezing belicht Hobson een aantal lopende projecten.

Na de lezing zullen prof. dr. Laurens ten Kate en dr. Iemke Epema een inhoudelijke reactie geven op de lezing.

Praktische informatie over De Vrijzinnige Lezing vindt u hier

Aanmelden kan hier

Meer informatie over Hobson vindt u hier

Op zaterdagochtend 16 maart organiseert De Vrijzinnige Lezing samen met Op Goed Gerucht een masterclass met Theo Hobson. Het thema van die studiedag luidt: Predikant in de publieke ruimte. De studieochtend vindt plaats in Amsterdam aan de PThU van 10.30 tot 12.30 uur.
Meer informatie over de masterclass vindt u hier

Theo Hobsons _gelovig humanisme_omslag.inddTer gelegenheid van De Vrijzinnige Lezing verschijnt bij Skandalon een inleiding op het werk van Theo Hobson.

Rick Benjamins (red.) en Theo Hobson, Theo Hobsons gelovig humanisme: christelijk geloof en seculier denken.

In dit boek zijn vertalingen opgenomen van twintig artikelen die Hobson publiceerde in kranten en tijdschriften als The Guardian en The Spectator. Die artikelen vormen een representatieve dwarsdoorsnede van Hobsons denken. Humoristisch en polemisch worden daarin de belangrijkste thema’s van zijn theologie aangesneden met het oog op de actualiteit. Het boek bevat daarnaast een bespreking van Hobsons belangrijkste boeken door Rick Benjamins en wordt afgesloten met een interview.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s