Over

De vrijzinnige lezing wil vernieuwende theologie onder de aandacht brengen en daarmee stem geven aan (post)moderne vrijzinnigheid en bijdragen aan hedendaags geloven. Dat doet zij door jaarlijks het woord te geven aan een vooraanstaande theoloog. Om het jaar wordt daarvoor wordt daarvoor een Nederlandse theoloog uitgenodigd, afgewisseld door een theoloog met een internationale reputatie die naast de lezing ook een seminar geeft.

Het gaat hierbij om theologen die de vrijzinnige/postmoderne theologie een nieuwe impuls hebben gegeven, die breed gewaardeerd worden maar in Nederland nog niet bij iedereen bekend zijn.

De vrijzinnige lezing wil (vrijzinnige) academici, theologen, studenten en andere geïnteresseerden met deze activiteiten stimuleren en een verdieping aanbieden.

De eerste vrijzinninge lezing werd in maart 2017 gegeven door Catherine Keller. In 2018 wordt de lezing verzorgd door Frits de Lange. De lezing van maart 2019 zal worden gegeven door de Engselse theoloog Theo Hobson.

De vrijzinnige lezing wordt gefinancierd door Stichting Steunfonds Vrijzinnig Hervormd Godsdienstig Leven en De Vrijzinnige Fondsen. De praktische uitvoering is in handen van een klein comité, bestaande uit:
prof. dr. Rick Benjamins (voorzitter)
prof. dr. Hetty Zock
prof. dr. Wim B. Drees
prof. dr. Arie Molendijk
drs. Erik Jan Tillema (uitvoerend secretaris)

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op:

2 gedachtes over “Over

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s